Friday, October 8, 2010

Baju maternity idaman...

Masa mula peknen, dah cari2 balik baju maternity masa peknen kan Inas dulu. X banyak pun rupanya, sbbnya masa 1st peknen dulu perut saya x besar mana pun...perut nipis kata orang (ye ke?). Hanya ketika msk ke 7 bulan brlah saya dapat bergaya dengan baju2 maternity...so x sempat byk ada koleksi sbbnya my Inas was born plak as a 'prem baby'...."rezeki dari Ilahi" mengulangi kata2 Doc Ita kepada kami..aminnn!...
gaya macam satu yg jd pilihan?

Sopan
Dua keadaan ini sangat penting ketika saya berada diluar rumah dan ketika kluar ke opis bekerja. Sewaktu bekerja, mmg harus dan wajib pun memandangkan saya tetiap hari akan menjadi tumpuan pandangan pelajar2 ketika memberi lecture di dalam kelas. Tak sanggup saya berpakaian yang tdk sopan kerana menjadi hidangan kepada mata2 mereka. So, design baju maternity yg sopan ialah senang tuk saya bergerak dan tdk menampakkan susuk tubuh terutamanya di bahagian perut yang maju kedepan itu dan juga bahagian dada yg juga membesar saiznya ketika ini....

yg ni mcm sopan kan?..

yg mcm ni cantik kan....

Ketika berjalan-jalan dimana sahaja, tentu juga perlu sopan kan memandangkan dgn gaya bertudung. Insyallah, bila dah penghujung 2nd trimester nanti...brlah ada niat nak pegi mengintai2 blouse or dress maternity ini. Skrg perut baru sikit je maju kedepan....tunggu maju lagi sikit ok lah kan...:)


yg ni ok tak?..nampak mcm selesa tp kang takut lak mcm klakor je bila saya pakai....huhuhuhu

Selesa
Mudah tuk saya bergerak dan tdk merasa rimas.Ini biasanya keperluan tuk ketika dirumah. Pakailah apa shj pun asalkan selesa kan. Kat umah boleh lah nak pakai dress yang singkat sikit....t-shirt besar ke...baju kelawar je ke....tapi kan, kalo nak nampak seksi sikit...pakai je apa sahaja asalkan selesa juga..hehehe

bunga yellow free size (tidak termasuk inner)
sukalah yg mcm ni..
Ada juga my sis berikan koleksi baju2 peknen dia dulu, tp x byk yang fit dgn saiz saya...t.kasih yer...

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini...

Related Posts with Thumbnails