Wednesday, March 10, 2010

Our Dinner - Umbai at Melaka


Umbai...kami datang!

Kami sampai jua akhirnya disini....setelah sekian lama diidam-idamkan untuk menjamah seafood disini...(hsl dr promosi citer2 org kpd kami). Mmg sengaja kami bercadang tuk dtg seawal kul 6pm kesini..kes takut tersesat mencari lokasi.

Teringat lak ada terbaca kat blog Linda Onn psl satu nama kedai Parameswara disini...here...kami jumpa kedainya....haaaa rs lega dihati pd awalnya...

Rambang jua mataku melihat kesegaran seafood disini, Tapi yg tak brp menariknya...tiada pun pilihan jenis ikan yg byk2...hylah setakat 2-3 jenis shj..lak tu sznya besor2 belaka...kalao yg dtg sini mcm kami just bertiga nih...mmg rs teramat la besonya ikan2 tu...huhuhu

Untuk tidak mahu ada rs terkilan..kami pilih jua ikan merah sebelah tuk dibuat bakar..sotong celur tepung, tom yam sayur dan ketam masak blackpper (tak penah pun lagi merasa menu ini)...serta kerang bakar peberet my Inas...

Sementara menunggu, saya cuba mencuci mata meninjau2 kawasan. Pemandangan bot2 nelayan mmg cantik dimata....semakin hari menginjak ke senja, semakin ramai pengunjung yg datang...mmg betul la gamaknya Kedai Parameswara ni cukup glamer....:)...dlm hati kecilku berkata..."mesti sungguh lazat keenakan masakan disini..."

Kenyang?...alhamdulillah...total bil kami berdua + our precious is RM 89 ++...hehehhe, bukan soal harga yg menjadi caturan....tapi persoalannya....ermm, tang mana sebenarnya yg betul2 sedap disini?...ikan bakarnya kah?...sotong celur tepungnya kah?...tom yam sayur yg seakan2 sayur asam pedasnya kah?..atau pun..ketam masak black papernya kah?...

Pilihan kami ialah....-> ketam masak black paper itu yg sedap....W/bagaimanapun, kami akur dgn selera dan citarasa masing....bagi kami area "Tanjung Lumpur at Kuantan" is the best selera buat kami....:)

mode:..tepuk dada tanya selera

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini...

Related Posts with Thumbnails