Dah lama sebenarnya (tp x dpt nk ingat bila..) cubaan menu baru ni. Dapat resepi ni drpd duk google luang masa kat intenet la. Tk bhn2 senang jer...dan hasilnya rs2 sesuai je dgn tekak kami...
Ermmm...1st time cuba, adat lah kan ada yg terlebih terkurangnya. Tapi x pe, sbb hanya tekak sendiri yg nk merasa ni. Fritata Seafood nama menu ni....Scr jujurnya, 1st time buat ni agak terlebih sikit masinnya. Silap saya akui, rempah kari (dah tentu ada rs masin) dan juga bancuhan telur yg awalnya sudah dimasukkan dgn sikit garam + lada sulah. Hasilnya, rs rempah kari yg sure ada masin, garam dalam bancuhan telor dan lada sulah itu mmg logik menyumbang kpd kemasinan yang malampau.....
inilah penyedian bahan2 utk intinya
Bila rasa tidak menambat selera, pics yg diambil pun agak blur jer...hampeh!....huhuhu
rupa pun x berapa menarik dan kemas...tapi nampak jugalah bahan2 'emas' tu...:)
Maaf sgt2 kat Hb yg pd mulanya mmg nmpk sungguh excited untuk menikmati. Sudahnya, bila confirm masin (sgt masin huhhh!) cenggini, terpaksa la kami jamah2 gitu ajer...kalo diratah gitu je mmg langsung x boleh masuk tekak, jadi lauk ngan nasi pun msh boleh terasa kemasinan tahap melampau tu...huhuhuhu
ni lak ikan landuk goreng (adik beradik ngan ikan gelama) special for my Inas..peberet dia ni...
ni lah satu2 nya sambal belacan hasil drpd air tangan en hubbyku....:)
"Kemahiran memasak bukannya datang dalam sekelip mata...."
No comments:
Post a Comment
Terima kasih kerana meninggalkan komen disini...