Pulut panggang yang best ni...
Bukan from my kitchen yer, ini tempah daripada mana pun saya tatau nk bagitau sbbnya yg ada ni pun adalah sepupu saya yang kasik. Boleh simpan frozen, dan bila2 masa rasa nk makan maka mohler kita panggang kan nya.....:). Konon nk try panggang sampai garing2 gitu br best sikit...tapi nampak gayanya mmg x boleh lah beharap bila panggang guna dapur gas ni.abis rentung dah daun pisang tu....huhuhuhu
Mencelupkan tepung udang dan sotong...
Ni sgt2 jarang muncul fro my kitchen. Kononnya, sbb tau kadar kalorinya sgt tinggi...goreng + minyakkan, tapi ada kalanya sesekali tekak mau teringin, so apa lagi kasi bikin la..:). Satu lagi, jrg2 sgt jugak dpt hasil yg cantik...maksud saya keadaan seafood (udang, sorong or ikan) ni yg tepungnya atau keraknya tak melekat cantik. Lebih tepat lagi, amatlah payah nak dapat kerak2 nya itu yg rangup krakk..krakk..krakk gitu bila makan. Haih!, kena by menuntut lagi rahsia resepi ini....
Apa2 pun...jom kita menjamu selera dulu....:)
No comments:
Post a Comment
Terima kasih kerana meninggalkan komen disini...