Monday, November 7, 2011

Garlic bread bakar (ala-ala jer...)


Ni dia menu ringan. Garlic bread yang saya namakan seperti yg boleg diorder kat kedai2 luar nun. Bezanya yg ini adalah homemade from my kitchen. Tak lah disapu roti paris (nama roti tu yg saya baca kat sarung plastiknya) ngan betul2 garlic sos, cuma saya sapukan dengan marjerin biasa je brand Naturel tu. Bila dah siap dibakar dalam frying pan (mcm dlm pic kat bwh nun) mmg hampir sama je ngan original guna garlic sos nya...:). 


Pastu, nk cicah ngan sup cendawan. Saya beli yang dalam tin tu, cuma ikut instruction mcm mana nk sediakan jer. Tinggg!..dalam masa 3 minit buleh siap dah sup cendawan nya itu....slurppp!..ni mmg feberet En HB, siap mau tapau nk dibawa bekal ke ofis lagi.....


Byk jimatnya kalo buat sendiri. Kalo x silap kos x sampai RM8 pun untuk 15 kepingan roti ini dan 3 mangkuk sos cendawan (maknanya boleh makan tuk 3 org). kalau oder makan kat kedai, rasanya 3 kpg roti ngan semangkuk mushroom sup ni dah hampir RM5 hinggit......kan..kan..kan..?

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini...

Related Posts with Thumbnails