Sunday, December 4, 2011

Murah vs Mahal

Terliur x?...Saya jarang sekali menikmati selera ini kerana mmg berpada2 menikmatinya....Sebab kalo x gitu haruslah nak makan 2 peket sekaligus...huhuhuhu. Stail saya kalo makan Megi ni mcm yg dlm pic tu lah...

1. Rebus dulu mee meginya ngan kuah yg x berapa banyak pun...x suka sampai banjir berladung sangat....
2. Pastu masukkan perencahnya....
3. Pastu angkat mee meginya shj masuk dalam mangkuk, biarkan kuahnya msh dlm periuk
4. Pecahkan telur pelan..ala2 mcm nak wat telur mata gitu.....jgn dikacau, tunggu sampai telur masak
5. Siappp!...tuang telur ngan kuah adi dalam mangkuk megi tu...Siapppp!
psttt!...kalo megi perencah ayam, mesti pulak nak taruk sos cili yg mcm dlm pic tu lah....huhuhu!

Kos?...amat bajet sekitar RM2 je kut..... 

Segar bugar tengok ikan ni kan?.....Tapikan, ler ni harga ikan mmg agak mahal...tataulah pasal apa....ikut jugak kut rega brg2 lain yang mmg standard makin naik je reganya...Sekarang rega ikan sekitar RM10-14 sekilos.....fuhhh!.....kira kategori mahal lah tu....Baik beli ayam, sekor ayam baru je RM12-14 jugak kut kan....

So, apa kata anda?....Sanggup ke tutup dapur pi makan kat luar je sebab kononnya bajet sama ajer?...Ye ke?..X setuju lah.....

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini...

Related Posts with Thumbnails