Puas sungguh rasa hati ni bila dapat menikmati air LaiChi Kang ni dengan berulang-ulang kali......ulang lagi...dengan berulang ulang kali yer...hehehe....Selama ni, kalau pegi kedai makan, biasanya ada je menda yang x puas hati bila dapat je oder nih....."itu x cukup..ini x ada...itu x ada...sikit sangat bahan2 nya..." kann....Bila nak puas hati, meh kita cuba bikin sendiri di dapur masing2.....hehehehe
Khatira...bila direndam lama, dia akan mengmbang mengikut saiz bekas yang kita guna tu. Rasanya rangup2 je bila dimakan...
Ni Buah Kembang Semangkuk, bila direndam lama mmg sungguh kembang semangkuk betul lah buah ni.....ada rasa manis2 sikit
Ni tatau apa namanya.....tapi kena rendam juga
Buah kabung, mesti letak sebagai penambah aksesori....
Red Dates....
Buah barli
Biji selasih
** x ada dalam pic ialah Halwa Kundur, Buah Laici, Kacang dan juga Kismis, Nak tambah Cendol dan Cincau pun boleh dialu2kan jugakkk...
Memmula masak air gula, bubuh sekali red dates tu kat dalamnya....barulah warna air akan bertukar sikit
Taraaaa...boleh diidangkan panas mahupun sejuk....jommm!
No comments:
Post a Comment
Terima kasih kerana meninggalkan komen disini...