Terliur je bila tgk pic kat wall kawan yang dia pos pasal Puff Sardine ni....Bila mohon nak share n try nak buat daripadanya, rupanya recipenya sungguh mudah ajer...x leceh pun...membuatkan saya mmg x sabar2 nak mencuba buat lebih-lebih lagi bila tau caranya dengan membakar, bukan dengan menggoreng. Tapi, tetap juga takes time untuk membuatnya...banyak kali jugaklah tertangguh....
Penyediaan bahan-bahan untuk intinya...
Kentang yang direbus kemudian dipotng dadu
Karot
Bawang untuk menumis
Ikan sardin yang diasingkan kuahnya
Tumis bawang-bawang itu sekalian dengan minyak yang sedikit, masukkan carrot, kentang dan last sekali masukkan ikan sardin. Kacau sebatikan. Siap!! Readu tuk nak bungkus dalam Roti Paratha tu...Lebih mudah nak balut inti kalo guna Plain Roti Paratha tu....dan depends pada brand gak ut...(saya lupa la pulak apa brand yang saya guna ni....huhuhu)
Balut2 comel2 cenggini....
Taraaa...siapp!..dah buleh makan pun buat hidangan menum pagi @ petang.....nyum..nyum..nyum...
No comments:
Post a Comment
Terima kasih kerana meninggalkan komen disini...