Sunday, February 14, 2010

Gedangsa - Part 6

Minggu ni kami diuji kesabaran.....Sampai lewat skit kat KL sbb HB keja siang, aft magrib br bertolak dr umah...di LPT kelihatan agak byk kenderaan menghala dr KL - KTN. Maklumlah, ni musim perayaan CNY, tentu ramai yg nk balik kampung. HB pun mcm tensen je sbb x bole nk pecut krn berhati2 kut terkena Ops Sikap....


4 kali kami berenti....1st time juga kami brd di hiway pd musim perayaan. Petronas lak ada ks kopi percuma, roti, gula2 dan air jus...apa lai kami pun amik la peluang berhenti seketika juga...Dugaan pertama bla sampai di Setiawangsa dah near 11pm, my sist lak x de kat umah...tepon x berangkat...nyaris nk kena tido dlm keta. Byk kali call umah, brlah Ulfia (maid) bukakan pintu.....fuhh!!! lega....



Esoknya sharp 7:30am dh kuar umah. Kami lupa la hr ni mesti ramai nk balik kg...jawabnya hiway PLUS mmg sesak giler...ni la dugaan yg kedua...bedebar juga kut2 x sempat dgn giliran no Inas (kali ni dpt no 4 ). Sudahnya tepat 9:15am br sampai...mujur sgt2 blum sampai turn...ramai siuttt org hr nih...



Yg rs x syoknya, my Inas n HB jg x sempat nk bfast dulu...Dugaan ke tiga bila dah elok sampai turn no kami..ada lak org lain potong queue...alasan sbb depa bwk baby so kena 'masuk tulang' b4 10am..kalo ak nnt kang urat2 dh keras....mmg mcm bengang jugak tapi nk wat mcm mana...sabor je lah....




video


Kali ni Inas kena wat terapi atas bola dulu..ayah lak pam angin ke bola x bp cukup...Inas nmpk ok jer sbb b4 ni pun dh biasa guna bola wat terapi kat dia...tapi kejap je, x sampai pun 10 min...ermmmm

Dah settle, suap roti separuh je kat Inas...yg lebihnya dia melalak...tu yg x syoknya bila x dpt suapkan Inas bfast sblm kena balut....(agaknya sbb bila dah dialut, bhgian kepala tu mcm x selesa la dia nk nguyah..:(. Sudahnya, ibu duk pangku Inas dr Gedangsa sampai la kat Genting Sempah.fuhh!..naik senak gak la perut rasanya....



Sampai Genting Sempah...ramai giler gak orgnya. Suapkan Inas lunch dulu..kejap je dia makan...mmg sah la dia lapoo....HB pun pi lunch jugak....lps tu saya la pulak..dr situ mmg boleh nmpk la hiway byknya keta.....ohhh!....



At last, selamat sampai umah smula near5:30...fuhh!...perjalanan yg sungguh pjg. Kami penat x leh nk citer rasanya...at 10pm seme dah zzzzzzzzzzz

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini...

Related Posts with Thumbnails